на живо

„Тотнъм“ обърна 9 смели воини на „Локомотив“ в Пловдив

„Черно-белите“ отпаднаха във втория кръг на квалификациите за Лига Европа

„Локомотив“ Пловдив отпадна във втория кръг на квалификациите за груповата фаза на Лига Европа, след като загуби с 1:2 от финалиста в Шампионската лига през сезон 2018/2019 – английския „Тотнъм“.

Мачът на стадиона в парк „Лаута“ в Пловдив предложи множество интересни положения, като головете паднаха през второто полувреме. Домакините поведоха чрез резервата Георги Минчев, но радостта им трая само 8 минути. Съдията даде дузпа на „Тотнъм“, изгони двама от пловдивчаните, а Кейн не сбърка. След това дойде и пълният обрат с гол на Танги Ндомбеле.

Снимка: Lap.bg

Жозе Моуриньо реши да не пести сили и заложи на всичките си налични звезди в титулярния състав. Неговият колега Бруно Акрапович също пусна на терена най-добрите в своите редици.

Очаквано от първия съдийски сигнал „Тотнъм“ се впусна в атака. Едно след друго пред вратата на Мартин Луков се нижеха положенията. Най-опасната атака през първата част беше дело на Бергвайн. В 11-ата минута той уцели напречната греда.

Снимка: Getty Images

В 28-ата минута Жозе Моуриньо бурно протестира против решението на съдията от Германия Харм Осмерс да не отсъди дузпа за „Тотнъм“ след нарушение срещу Бергвайн.

„Локомотив“ също имаше положения, макар и по-малко. Карагарен и Момчил Цветанов изпуснаха за „черно-белите“. Така полувремето завърши 0:0.

Снимка: Reuters

Второто полувреме стартира със… заря. Феновете, които нямаха възможност да присъстват на трибуните заради мерките против коронавирус, се бяха събрали извън стадиона и малко след началото на втората част изненадаха с фойерверки.

В „Тотнъм“ обаче не изглеждаха впечатлени и продължиха да диктуват събитията на терена. Сон и Кейн пропуснаха.

Снимка: Reuters

Така се стигна до 70-ата минута! След центриране от ъглов удар появилият се в игра минути преди това Георги Минчев откри резултата!

Попадението даде самочувствие на „черно-белите“. Минути след това Карагарен също накара Лорис да показва вратарски реакции.

Снимка: Getty Images

Последваха интересни мигове на терена. При атака на „Тотнъм“ 8 минути по-късно Алмейда от „Локомотив“ Пловдив изби топката с ръка от голлинията, а съдията посочи точката за изпълнение на дузпа. По-рано към съблекалните потегли и Бирсент Карагарен, който си позволи да репликира главния рефер.

Снимка: Getty Images

Голмайсторът на „Тотнъм“ Хари Кейн не сбърка за 1:1. Само 5 минути преди края английският тим стигна до пълен обрат чрез резервата Танги Ндомбеле. Така „Локомотив“ приключи участието си в квалификациите на Лига Европа, въпреки добрата възможност да поднесе изненадата в турнира. 

Снимка: Getty Images

В следващия кръг "Тотнъм" ще се изправи срещу македонския "Шкендрия", който победи с 1:0 като гост румънския "Ботошани".