на живо

Клоп "видя" как "Тотнъм" сломи мечтата на тим от осма дивизия

За два часа "Марийн" бе в центъра на вселената

Reuters

Напълно очаквано "Тотнъм" се класира с лекота за четвъртия кръг на ФА Къп, побеждавайки с 5:0 ФК "Марийн" - тим от осмото ниво на английския футбол.

Срещата се превърна в историческа, тъй като разликата от седем дивизии и общо 161 места, каквато разделя двата отбора, е най-голямата в историята на турнира.

Снимка: Reuters

За два часа обаче "Марийн" бе в центъра на вселената за всички, обичащи и подкрепящи непретенциозния тим, в който футболистите са здравни работници, учители и хора от поддръжката.

Феновете дори нарушиха мерките срещи коронавируса и приветстваха пристигането на отбора на стадиона.

Никой в тима от Мърсисайд не се е надявал на чудо срещу водения от Жозе Моуриньо тим, но в клуба направиха и невъзможното, за да подготвят терена на "Росет парк" за елитния си съперник. 

"Марийн" едва оцелява след поредния локдаун, но преди мача бяха продадени 25 000 виртуални билета, а парите ще помогнат на тима да се спаси от фалит. 

Снимка: Reuters

Играчите на Нийл Йънг се порадваха и на звездна подкрепа. Картонена фигура на мениджъра на "Ливърпул" Юрген Клоп бе забелязана край "Росет парк", а един фен дори отиде до "Клопо", за да гледа мача в неговата компания.

Преди няколко дни от "Марийн" разкриха, че за срещата с "Тотнъм" са получили помощ от "Ливърпул" и "Евертън", които са им предоставили безвъзмездно част от анализите си за състава на Моуриньо.