на живо

"Тотнъм" спря "Ливърпул" в мач със спорни отсъждания

"Шпорите" се добраха до 2:2, Кейн сложи край на головата суша

Getty Images

"Тотнъм" спря устрема на "Ливърпул" във Висшата лига! "Шпорите" стигнаха до 2:2 у дома с мърсисайдци в зрелищен сблъсък от 18-ия кръг, който предложи много битка, но и спорни съдийски решения.

В Лондон "Тотнъм", за който двубоят бе първи от 5 декември насам заради бум на COVID-19 в отбора, поведе още в 13' чрез Хари Кейн. За звездата на "Спърс" попадението е първо в последните 8 домакинства на тима в шампионата.

Снимка: Getty Images

"Ливърпул" възстанови равенството в 35', когато Диого Жота се възползва от пас на Андрю Робъртсън и вкара своя гол №10 от началото на сезона - рекорд за него във Висшата лига.

Преди почивката и от двата лагера имаха претенции за дузпа, които реферът Пол Тиърни отхвърли. Повторенията показаха, че в ситуациите могат да се отсъдят нарушения - срещу Жота и Хари Уинкс.

Снимка: Getty Images

През втората част "Ливърпул" владееше инициативата и стигна до обрат с гол на Робъртсън. Само 4 минути по-късно обаче Хюн-Мин Сон наказа грешка на вратаря Алисон и направи резултата 2:2, а в 77' мърсисайдци останаха с 10 души заради директен червен картон на Робъртсън.

Така шотландецът стана първият с гол, асистенция и изгонване в мач от Висшата лига от май 2016 г. насам. Тогава същото стори Александър Митрович.

Снимка: Getty Images

По този начин "Тотнъм" удължи серията си без загуба на 5 мача и прекъсна тази на "Ливърпул" от шест поредни победи. "Шпорите" са седми с актив от 26 точки - на 6 от Топ 4 и с три двубоя по-малко, докато селекцията на Юрген Клоп остава на второто място с 41 точки - 3 зад лидера и действащ шампион на Англия "Манчестър Сити".

В следващия кръг "Ливърпул" приема "Лийдс", а "Тотнъм" е домакин на "Кристъл Палас".