на живо

"Тотнъм" води преговори, за да си върне Гарет Бейл

"Шпорите" са готови да дадат една от звездите си на "Реал" Мадрид

Reuters

Съперникът на "Локомотив" Пловдив в Лига Европа - "Тотнъм", води преговори за връщането в своите редици на Гарет Бейл. За това потвърди агентът на футболиста Джонатан Барнет.

"Гарет все още обича "шпорите". Това е отборът, в който иска да играе", заяви той пред Би Би Си.

Бейл вече веднъж носи фланелката на "Тотнъм". Той игра за тима в периода 2007-2013 г., като взе участие в 146 мача и вкара 42 гола. След това лондонският клуб го продаде на "Реал" Мадрид за рекордната тогава сума от 100 млн. евро.

Уелсецът прекара 7 сезона на "Сантяго Бернабеу", като успя 2 пъти да стане шампион на Испания, веднъж носител на Купата на краля и 4 пъти да прегърне Шампионската лига. В последната кампания обаче той изпадна в немилост, а треньорът Зинедин Зидан предпочиташе да го оставя на пейката.

Там Бейл демонстрираше пълна незаинтересованост към случващото се на терена, което подсказа следващата стъпка - трансфер в друг отбор. 

Според английските медии, испанският гранд няма нищо против да пусне уелсецът под наем в "Тотнъм", като по този начин ще си спести плащането на заплатата му от 600 000 паунда на седмица. "Белите" дори са готови да покриват половината от възнаграждението му.

За да си набавят средства за заплата на Бейл, "шпорите" са готови от своя страна да преотстъпят на "Реал" Деле Али. В Испания ще покриват цялата му заплата.

Преговорите са в ход, но едва ли ще научим за сделка преди мача на "Тотнъм" срещу "Локомотив" в Пловдив от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Жозе Моуриньо и футболистите му ще излязат на терена на парк "Лаута" на 17 септември.