на живо

Речта на Погба: Време е да влезем в паметта на всички французи! (ВИДЕО)

Вижте как полузащитникът надъхва съотборниците си преди финала с Хърватия

Пол Погба - рекордната покупка на "Манчестър Юнайтед", се оказа истински лидер на френския национален отбор по футбол. Полузащитникът вкара единствения си гол в турнира и то във финала срещу Хърватия, но ролята му извън терена бе много по-вдъхновяваща за спечелването на втората световна титла.

Еуфорията от спечелването на Мондиал 2018 все още е голяма, а в медиите вече циркулират кадри от речта, с която играчът на "червените дяволи" опитва да надъха съотборниците си в съблекалнята преди финала с "ватрените".

"Всички знаем къде сме. Всички знаем какво искаме. Всички знаем колко далеч стигнахме. Искаме го със сърцата си, искаме го с очите си. Мога да го видя, момчета", казва Погба на съотборниците си.

"На 90 минути сме от възможността да направим история. Един мач. Не знам колко мачове сме изиграли в кариерата си, но това е един мач, който променя всичко. Който променя цялата история."

"Има два отбора и една купа. Знаем, че загубихме финал (б. ред. - на Евро 2016). Знаем го, усещаме го тук, в сърцата си. Днес няма да позволим на друг отбор да вземе това, което е наше. Искам тази вечер ние да сме тези, които ще влязат в паметта на всички французи, които ни гледат. На техните деца, на техните внуци и дори на техните правнуци. Искам да излезем на терена като воини, като лидери", допълва полузащитникът.