на живо

Тръгва ли си Меси? Пет варианта пред аржентинеца

ПСЖ, Китай или родния "Нюелс Олд Бойс"?

Getty Images/Guliver Photos

Лионел Меси вече е съобщил на ръководството на "Барселона", че няма да подпише нов договор и напуска през 2018 г. Информацията бе съобщена от испанското издание "Марка" - базирано в Мадрид и традиционно ориентирано към големия съперник "Реал". Вестникът обаче се ползва с безупречен авторитет и дори най-сензационните му новини почти винаги се оказват верни.

При това положение не е изключено аржентинецът да си тръгне и по-рано - срещу внушителна трансферна сума, разбира се. Кои са потенциалните му дестинации?

"Пари Сен Жермен"

Клубът разполага с неограничени средства и едва ли ще пропусне възможността да привлече самия Лео. ПСЖ отдавна не се вълнува от домашната сцена и амбициите на собствениците са насочени към Шампионската лига, където най-доброто класиране е полуфинал. След напускането на Златан Ибрахимович френският гранд остана без глобална звезда, а за тази роля няма по-подходящ от Меси.

"Манчестър Сити"

Няма как да пропуснем и "гражданите", чиято изходна позиция е сходна с тази на ПСЖ. Акциите са в ръцете на шейхове, финансови ограничения не съществуват. Предимството е, че английската Висша лига е предизвикателство сама по себе си. Не е без значение и фактът, че в момента начело на тима е Пеп Гуардиола. Както и присъствието в състава на Серхио Агуеро.

"Арсенал"

"Артилеристите" никога не са оповестявали публично интерес към Лионел. Това обаче не означава нищо - просто клубът води строга политика и при селекцията, и при връзките с медиите. Ще бъде безкрайно интригуващо как аржентинецът ще се впише в схемата на Арсен Венгер.

САЩ или Китай

Екзотичните варианти не са за изключване. Особено предвид колосалните заплати. И ако китайските клубове разчитат само на пачките, Америка е интересна на футболистите по ред причини. Наскоро дори Кристиано Роналдо спомена, че обмисля подобна възможност. В "Ню Йорк Сити" играят Андреа Пирло и Франк Лампард, в "ЛА Галакси" - Стивън Джерард, в "Ню Йорк Ред Булс" - братята Райт-Филипс...

"Нюелс Олд Бойс"

Самият Меси често твърди, че един ден ще се завърне в родината и ще облече екипа на родния си клуб. Той отдавна не се нуждае от пари и признание. Със сигурност е изморен от славата и неприятностите с испанските данъчни власти. Нищо чудно в пристъп на носталгия да хване самолета за Аржентина и да се спаси от всичко това.