на живо

Трансферът на Касияс в Порто пред провал

Getty Images/Guliver Photos


Преговорите около трансфера на Икер Касияс в Порто са се усложнили. Проблемът е възникнал при анулирането на действащия контракт на испанеца с Реал Мадрид.

В момента съгласие между страните няма, а сделката може да се развали толкова бързо, колкото и беше уговорена.

Голямото разминаване идва от разликата в данъчните системи на Португалия и Испания. Касияс иска да получи заплатите за оставащите две години от договора си бруто, а не нето. Това е оставило и клуба и играча недоволнио, като се очаква те отново да седнат на масата за преговор и да уточнят детайлите.

Времето за което трябва да се реши бъдещето на вратаря изитча, тъй като днес ще се проведат задължителните медицински прегледи на играчите на Реал. При липсата на сделка се очаква и Касияс да ги премине, след което да започне подготовка с „кралския клуб” за сезон 2015/2016.

Точно това се опитваха да избегнат всички страни по сделката. Целта беше да се стигне до бърза сделка, емоционално сбогуване и полет към Порто. Шансът капитанът на „белия балет” да остане в Европа преди лятното турнето на клбуа пък е малък, което още повече усложнява евантуална сделка.