на живо

Тръст "Синя България": Нямаме никаква информация за новия собственик

От организацията се надяват "Левски" веднъж завинаги да излезе от всички политически обвързаности

Тръст "Синя България": Нямаме никаква информация за новия собственик

Навръх 107-ия рожден ден на "Левски" Наско Сираков обяви, че "сините" ще имат нов собственик. Англичанин. Договорът все още не е подписан, но преговорите са завършени. Легендарният голмайстор сподели, че формално новият собственик трябва да влезе във владение до края на настоящата седмица. 

Сираков не разкри повече подробности, но увери, че "Левски" няма да е политически обвързан. Точно за това се надяват от Тръст "Синя България", който притежава 10% от акциите на клуба.

"Наско Сираков е една от най-големите живи легенди на "Левски". Всички левскари реагираха въодушевено. Нашата организация се моли наистина да има такъв инвеститор", каза в студиото на "Тази сутрин" представителят на Тръста Никола Генов.

Снимка: Lap.bg

"Прозрачност е много хубава дума, при идването си Сираков обеща пълна прозрачност. Нямаме абсолютно никаква информация какъв е този инвеститор, дори нашият представител в клуба Петър Ганев не знае."

"В срещите, които сме имали с него, сме говорили различни неща. Сираков винаги е споменавал, че води преговори, но никога не е казвал с кого. Чакаме да разберем кой е този чуждестранен собственик."

Генов смята, че няма общо между прибирането в България на бившия мажоритарен собственик Георги Попов и обявяването само три дни по-късно на новината, че "Левски" ще има нов благодетел.

"Една от спекулациите е, но не мога да кажа дали има връзка. Вчера Наско Сираков каза нещо много важно - че този собственик няма политическа обвързаност. Това показва, че вече се е наложило трайно мисленето, че има такава политическа обвързаност."

Снимка: Lap.bg

Относно лиценза той каза, че са платени всички належащи задължения и документите са изпратени в БФС.

Сираков ще остане като президент на клуба. Той беше категоричен, че е изпълнил поставената цел отпреди близо година - "Левски" да не фалира. 

На 2 юни 2020 г. Сираков получи мажоритарния пакет акции на клуба (86,6%) от бившия собственик Георги Попов - приближен до бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков, чиято фирма пък бе основен спонсор на клуба преди настъпилите промени в Закона за хазарта.

Сираков оставя клуба в тежка финансова ситуация със загуби в размер на над 4 млн. лева за 2020 г. Редица футболисти разтрогнаха договорите си, след като не са получавали заплати от февруари насам.