на живо

Тръст "Синя България" иска спешно свикване на Общо събрание на "Левски"

От фенската организация настояват за промени

Lap.bg

Спешно свикване на Общо събрание, както и промени в Надзорния съвет на "Левски" поиска Тръст "Синя България", който държи 10% от акциите на клуба.

Фенската организация се позовава на чл. 223, ал. 1 от Търговския закон, според който като притежател на повече от 5% от регистрирания капитал на дружеството има възможност да задейства процедура за свикване на Общо събрание. От тръста посочват, че очакват ръководството на клуба да свика събранието възможно най-скоро.

Снимка: Lap.bg

От доста време "Левски" е в тежка финансова криза, а привържениците са разделени относно евентуална сделка с кандидат-инвеститора Джоузеф Диксън.

Председател на Надзорния съвет е мажоритарният собственик Наско Сираков, а негови членове са Константин Папазов и Петър Ганев.

"Също така отново включваме предложението си за изменения в устава на дружеството, които да гарантират неприкосновеността на клубните символи на "Левски", което беше отхвърлено от мажоритарния акционер на предното Общо събрание.

Снимка: Lap.bg

С това си действие, Тръст "Синя България" иска да изкаже дълбоката си загриженост за случващото се в любимия ни клуб, но не само. От създаването си, нашата организация е работила единствено и само за добруването на "Левски". Водени от това желание, ние неведнъж сме влизали в конфронтация с всички досегашни собственици. Същевременно, в годините доказахме възможностите си за конкретни действия в полза на клуба, съвместно както с ръководствата на ПФК "Левски", така и с целокупната левскарска общност.

Изхождайки от гореизложеното, предвид критичната историческа ситуация, в която се намира "Левски" и спазвайки разбирането ни за следване на институционален подход, ние смятаме, че най-подходящият, легитимен и авторитетен форум за взимане на общи решения за бъдещето на Клуба ни е именно Общото събрание на акционерите. В допълнение искаме да добавим, че на 17.07.2021 г. ще е изминала точно една година от предното такова.", гласи част от декларацията на тръста.