на живо

"Тренто" запази второто място след убедителна победа срещу "Модена"

Тимът спечели дербито на кръга с 3:0 гейма

legavolley.it

"Тренто" нанесе тежка загуба на "Модена" като гост с 3:0 гейма (25:19, 25:17, 25:22) в дербито на 25-ия кръг от италианската Серия А1. Играчите на Анджело Лоренцети доминираха през цялата среща, като най-силен в изявите си за победителите беше Лука Ветори, който се отчете с 14 точки, а Аарън Ръсел добави 11.

За домакините най-резултатен бе Иван Зайцев, който завърши със 7 точни, но заради неубедителната си игра беше освиркан от феновете на "Модена".

Американецът Аарън Ръсел бързо даде аванс на гостите с ас и пайп за 6:1. Играчите на Хулио Веласко се отърсиха от лошия си старт и се приближиха на 2 точки, но грешки на Зайцев увеличиха дистанцията отново на 5. "Тренто" задържа предимството си и затвори първата част след 25:19.

Вторият гейм също започна мощно за възпитаниците на Анджело Лоренцети, които експресно след силна игра на своя диагонал Лука Ветори поведоха с 9:5. Даниеле Мацоне показа коварния си начален удар, намаляйки изоставането за 9:11, преди опитният Ветори отново да блесне и да увеличи предимството на 4. Впоследствие грешките на "Модена" успокоиха гостите и те поведоха с 22:14 след нов ас. Аарън Ръсел довърши започнатото с директна точка от начален удар за 25:17.

Снимка: legavolley.it

Третата част също стартира силно за тима на "Тренто", който бързо дръпна с 9:5. Пусната топка на Зайцев намали разликата на 8:10. Грешка на Урош Ковачевич и ас на новото попълнение на домакините - Кевин Тили, даде аванс на "Модена".

Играчите на Веласко поведоха с 2 точки за 16:14 след успешния блок-аут на Джулио Пинали, но грешките в дългите разигравания зачестиха и "Тренто" спечели най-оспорвания гейм с 25:22.

С победата си "Тренто" запази втората си позиция в класирането с 63 точки и е на 3 от лидера и защитаващ титлата си тим на "Перуджа". "Модена" допусна да бъде изравнен на четвъртото място от "Милано".

Снимка: legavolley.it

В друга среща от кръга "Лубе Чивитанова" победи с 3:0 като гост изпадналия във втора дивизия "Кастелана Гроте". Най-резултатен за гостите беше българският национал Цветан Соколов, който завърши с 19 точки (4 аса, 3 блокади).