на живо

Тренто се класира за финалната четворка в Шампионска лига

Георги Братоев с добро включване в мача срещу Белогорие (Белгород)

Facebook

Отборът на Тренто, който има три титли и един бронзов медал от Шампионска лига, отново ще бъде част от четирите най-добри европейски отбора. Водените от Радостин Стойчев волейболисти се красираха за полуфиналите на турнира за първи път от 2012 година насам.

След победата преди седмица в първата среща в Италия срещу Белогорие (Белгород) с 3:0, късно снощи в Русия италианците спечелиха нужните два гейма и дори победиха домакините с 3:2 (25:17, 21:25, 25:23, 22:25, 16:14).

Словенецът Тине Урануд бе най-резултатен за Тренто с 18 точки (2 блока, 1 ас, 50% ефективност в атака и 27% перфектно посрещане). Георги Братоев получи шанс за изява, като се включи в четвъртия гейм и остана и в тайбрека. Той приключи срещата с 1 точка от блокада.

На полуфиналите на Шампионската лига, които ще се състоят в средата на месец април в полския град Краков, а техен домакин ще бъде тима на Асеко Ресовия с Николай Пенчев в състава, трентинци ще играят с победителя между турския Халкбанк (Анкара) на Цветан Соколов и италианския първенец във временното класиране Лубе (Читавиланова).

В първата среща италианците спечелиха с 3:2 гейма. Реваншът е тази вечер в Анкара.