на живо

"Тренто" се върна към победите

Лесен успех срещу "Латина"

Twitter

"Тренто" победи "Латина" с 3:0 гейма (в отделните части 25:18, 25:18, 25:19) в мач от волейболното първенство на Италия. Така отборът на Анджело Лоренцети се върна към победите и запазва втората си позиция в шампионата. Лидер е "Перуджа", който е с точка повече.

Срещата започна равностойно, но след седмата точка трентинци поеха инициативата и натрупаха аванс от 20:13. Серия от три безответни точки върна надеждите на домакините, но Лука Ветори бързо пое нещата в свои ръце за 25:18 в полза на "Тренто".

Снимка: Twitter

Гостите натиснаха с начален удар още от началото на втората част и бързо поведоха с 5:1. Силна игра на блокада на Лисинац и убедителен Лука Ветори увеличиха преднината и те затвориха частта с 25:18.

Домакините опитаха да се върнат в срещата с два аса, но мераците им бързо бяха охладени от добрите изяви на центъра на "Тренто" Лисинац. Гостите натрупаха аванс от 3 точки, но "Латина" не се предаде и изравни за 18:18. Мощен блок на Давиде Канделаро върна предимството на тима на Лоренцети и донесе успеха на "Тренто" след 25:19.