на живо

Треньорът на "Академик": Финалът в Балканската лига ще е изключителен!

Пловдивчани излизат за първия си европейски трофей

Треньорът на "Академик": Финалът в Балканската лига ще е изключителен!

Треньорът на "Академик" Пловдив Йордан Янков сподели пред bTV, че очаква изключителен финал на Балканската лига, в който се надява играчите му да бъдат по-спокойни и да покажат по-добър баскетбол. Днес тимът стигна до първия европейски финал в своята история, след като се наложи с 66:62 над "Берое" в напрегнат двубой.

Другият финалист е "Апоел" Холон, който победи с 81:77 "Гилбоа Галил". Битката за купата е насрочена за 29 април /четвъртък/ от 20:00 ч. Можете да я гледате пряко по RING, на btvnovinite.bg и на онлайн платформата ни VOYO.BG

"Изглеждаше, че трябва да бъде лесен мач и можем да победим отбора на "Берое". Слава богу, успяхме да се опазим до самия края от контузии. Най-лошото е, че Симеон Илиев изкълчи глезен. Всъщност това е най-лошото, което стана на този мач. Надявам се да се оправи по най-бързия начин. Наистина - много труден мач. Предполагам, че и за зрителите не е бил привлекателен за гледане, но когато залогът е толкова голям - класиране за финал - беше много труден и за двамата треньори, и за играчите.", коментира Янков.

"Аз съм състезателна личност и искам да го спечеля този финал, най-вече, за да можем да рекламираме отбора на Пловдив и баскетбола в града. Колкото повече деца се запалят по баскетбола и играят тази игра, толкова по-добре за нас. Искам да го спечелим заради тази голяма реклама."

"Сигурен съм, че финалът ще е изключителен! Сигурен съм и, че ще бъдем по-отпуснати и спокойни, ще покажем по-добър баскетбол.", каза още треньорът на "Академик".