на живо

Треньорът на ансамбъла: Не мисля за отговорността (ВИДЕО)

Вече осъзнавам какво е художествената гимнастика за всички хора в България, сподели Весела Димитрова

bTV

Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова сподели пред bTV, че не мисли за отговорността, която носи, а се стреми да си върши добре работата.

Вчера отборът ни се завърна от световното първенство в Пезаро, Италия, където спечели два медала - сребро в многобоя и бронз на топки и въжета.

Димитрова е доволна от цялостното представяне на момичетата пред изминалата година, но разкри, че потенциалът на отбора е много по-голям. 

"Вече осъзнавам какво е художествената гимнастика за всички хора в България. Радвам се, че донесохме тази радост на хората", каза Димитрова.

"Нищо не съм следила, нищо не съм чела, докато бяхме в Италия. Бях се фокусирала върху децата и нашата работа. Въобще не се замислям за отговорността, опитвам се всеки ден да си вършим работата и може би заради това ни се получи", добави тя.

"Аз съм от малкото треньори-късметлии, които попаднаха на деца. Момичетата са страхотни и изпълняват всяко мое указание. Никога не са поставяли подсъмнение дали това е правилно или не. Просто знаят, че трябва да ми вярват, както им вярвам и аз. Надявам се по същия начин да продължат за в бъдеще", допълни Весела Димитрова.