на живо

Треньорът на Черна гора: Българският тим няма силни играчи, само двама-трима

Тумбакович разкри за проблеми в отбора

Селекционерът на Черна гора Любиша Тумбакович заяви, че българският национален отбор не се отличава с големи звезди, но това няма да попречи на амбициите на домакините за победа. 

Двата тима ще се изправят един срещу друг в петък (22 март) в първа среща от квалификациите за европейското първенство през 2020 г. на стадион "Васил Левски" в София.

"Готвим се за мача с голяма амбиция. Първата среща винаги е интересна. Всички отбори в началото на кампанията има голяма мотивация. Така е и с България. Там базират амбициите си на добрите резултати в Лигата на нациите. Българският отбор е компактен, няма много силни играчи. Двама-трима са добрите им. Със сигурност и те искат победата, както и ние", заяви Тумбакович.

Специалистът разкри, пред черногорските медии, че има проблем с двете си звезди - Стеван Йоветич от "Монако" и Стефан Савич от "Атлетико" Мадрид, които са контузен, както и с футболисти, които нямат достатъчно игрова практика през сезона.

"Имаме и футболисти, на които им липсват мачове. Това също може да бъде проблем, но не съм толкова притеснен, защото тези момчета ще бъдат по-свежи и ще бъдат крайно амбицирани да покажат качествата си в срещите на националния отбор. Стеван Йоветич не беше играл доста време и донякъде очаквахме, че може да не бъде на разположение, но контузията на Стефан Савич ни изненада. Той вече се присъедини към отбора и ще опита да тренира.", каза той.