на живо

Треньорът на "Марибор": Пет седмици се готвим за мача срещу Левски

"Виолетовите" без основен защитник срещу "Левски"

Треньорът на "Марибор" Дарко Миланич заяви, че тимът му се готви за мача с "Левски" от пет седмици. Точно толкова е продължила подготовката на "виолетовите" за първия мач от новия сезон.

"Левски" и "Марибор" излизат в среща от втория предварителен кръг на турнира "Лига Европа" утре (14.07). Мачът ще може да наблюдавате пряко в ефира на bTV Action от 20:00 ч.

"Пет седмици се готвим за първия си официален мач за този сезон. Мисля, че успяхме, тимът е готов. Нямаме търпение да започнем новата кампания. Момчетата са съсредоточени и добре подготвени.

Очаквам труден мач. Мисля, че съперникът ни ще се затвори, но ние имаме подкрепата на феновете и не трябва да ги разочароваме. За това ще играем по-агресивно. Обикновено предпочитам по-защитна тактика, утре обаче няма да е така. Ние сме подготвени за всичко. Дано няма изненади", каза Миланич на пресконференцията преди мача.

"Нашето предимство е подкрепата на феновете. "Левски" е много силен, но се готвим за този мач от повече от месец. Всички момчета знаят колко важен е този мач", каза капитанът на "Марибор" - Маркус Таверес.

От състава на словенците ще отсъства основният защитник Александър Райчевич. Контузени са и младите Аляж Котман и Валон Ахмеди. Възстановен е бранителят Матей Палчич.

Снимка: nkmaribor.com

Днес футболистите на "Марибор" направиха тренировка на основното игрище на стадион "Людски врт".

Срещата "Марибор" - "Левски" ще бъде предавана пряко по bTV Action утре (14.07) от 20:00 ч.

Реваншът е след седмица в ефира на bTV.