на живо

Треньорът на мексиканците: Бяхме на невероятно ниво във всички отношения

Изпълнихме перфектно тактическия си план, заяви щастливият Хуан Карлос Осорио

Reuters

Тактическата дисциплина, интелигентната защита и бързата игра на контри са само няколко от причините за победата на Мексико с 1:0 срещу Германия в първия мач на двата отбора на световното първенство по футбол, заяви селекционерът Хуан Карлос Осорио. Той добави, че неговият отбор е бил напълно готов за това, което му предложиха световните шампиони днес.

"Гледахме много мачове на Германия. Бяхме разучили много добре съперника. Изпълнихме перфектно тактическия си план на терена. Бяхме на невероятно ниво във всички отношения. Какво е чувството след такава победа? На огромна радост", каза мексиканският селекционер.

"Плановете ни винаги са били да атакуваме с две бързи крила. Избрахме Ирвинг за този мач, защото той определено е най-бързият ни играч. През първото полувреме се справихме в защита с интелигентна игра и ги ударихме на контра. През втората част бяхме по-добрият отбор, въпреки че германците имат страхотен отбор", добави той.

"Бяхме готови за Марио Гомес. Вчера тренирахме защита с четири халфа и трима пред тях, а точно по този начин почти вкарахме втори гол. Доказахме, че имаме светло бъдеще", завърши Осорио.

Тагове:

световно 2018