на живо

Треньорът на "Мидтиланд": "Лудогорец", "Брага" и "Звезда"? Тази група не е секси

Бо Хенриксен предпочита тимът му да играе с "Наполи" и "Лестър"

Треньорът на датския "Мидтиланд" Бо Хенриксен реагира изненадващо след жребия за груповата фаза на Лига Европа. Тимът му попадна в четворка заедно с "Лудогорец", "Цървена звезда" и "Спортинг" Брага. Според специалиста, който пое тима през май 2021 г., съперниците не са трудни, не са и лесни. Те обаче със сигурност не са... секси. 

"Групата ни не е достатъчно секси. По-забавно би било за феновете да се изправим срещу по-изевстни отбори. Като "Наполи" или "Лестър", заяви Хенриксен пред датската "ТВ2 Спорт".

Двата споменати тима попаднаха в една четворка заедно със "Спартак" Москва и "Легия" Варшава. 

Въпреки че смята, че "Лудогорец", "Спортинг" Брага и "Цървена звезда" не с достатъчно атрактивни, той е оптимист.

"Няма да ни е лесно в тези мачове. Но имаме много добри шансове да продължим напред. Това е нашата цел и имаме възможност да я изпълним", заяви Хенриксен.

"Мидтиланд" ще се изправи срещу "Лудогорец" за втори път. През миналия сезон датчаните гостуваха в Разград и победиха с 2:0 в квалификациите на Шампионска лига.

Собственост на датския тим е българският футболист Божидар Краев. Той обаче не влиза в плановете на Хенриксен и се очаква отново да бъде преотстъпен на друг отбор. В последните 2 сезона той игра за португалските "Жил Висенте" и "Фамаликао".