на живо

Треньорът на "Жалгирис": "Лудогорец" е хаотичен и с неясен стил

Ще ни бъде трудно, но ние не сме лузъри, категоричен е Валдас Дамбраускас

Треньорът на "Жалгирис" Валдас Дамбраускас не демонстрира особен респект към "Лудогорец". Утре двата тима излизат един срещу друг в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Според наставника българският тим е с неясен игрови стил. "Много е трудно с една дума да определиш какъв отбор е "Лудогорец". Може би най-правилното е да кажеш, че това са като два различни отбора - единият играе в атака, а другият в защита. Понякога изглеждат хаотични и непредсказуеми. Но това е тим, който обича атаката и всички се включват напред", анализира Дамбраускас.

Той допълни, че според проведеното разузнаване "Лудогорец" е сменил тактическата схема. "Преди имаха един човек в атака и най-често тази роля беше поверена на румънеца Клаудиу Кешеру. Сега имат четирима футболисти, които постоянно си сменят позициите и всеки един от тях може да се окаже на позиция за стрелба и да отбележи. Защитата им стои в своята половина и обикновено изнасят топката по фланговете."

Дамбраускас е категоричен, че знае как "Жалгирис" може да се противопостави на своя съперник. "Нашият отбор има опит от мачовете си с "Астана" и с шведския "Малмьо". Но футболистите на "Лудогорец" имат индивидуални качества, които им позволяват да взимат самостоятелни решения на терена."

"Знаем, че ще ни бъде трудно. Но не сме лузъри. Победите в първенството, резултатите от контролите не ни дават кой знае какво самочувствие, защото нивото тук е друго. Но няколко хиляди души по трибуните ще помогнат на моите футболисти да покажат неподозирани качества".