на живо

Треньорска смяна в "Левски" преди официалния старт за годината

Асен Букарев няма да бъде помощник на Георги Дерменджиев

Lap.bg

Ден преди първия си официален мач за 2019 г. - домакинството срещу "Локомотив" Пловдив, във футболния "Левски" бе осъществена смяна в треньорския щаб.

Асен Букарев ще бъде заменен от друг бивш футболист на "сините" Димитър Телкийски - Мечо, като помощник на Георги Дерменджиев.

Букарев бе помощник на бившия треньор на "Левски" - Славиша Стоянович. След това той работи и в тандем с Дерменджиев по време на лагера в Кипър. Букарев бе в щаба и на Делио Роси, а след това за кратко заемаше поста на главен мениджър.

Телкийски, който е 5-кратен шампион на България със "сините", за последно работи на стадион "Георги Аспарухов" през 2016 г. Той води отбора до 19 години.

След това Телкийски бе част от щабовете на "Оборище" Панагюрище с треньор Георги Чиликов и "Лудогорец" при Димитър Димитров-Херо.

Най-вероятно той ще бъде на резервната скамейка още при първия мач на "сините". Срещата ще бъде дебют и за Дерменджиев, който официално стана треньор на тима на 14 февруари, въпреки че проведе почти цялата подготовка през зимната пауза.