на живо

Трети мач Фюри - Уайлдър през лятото на 2020 г.

"Гарантирам, че Пулев ще нокаутира Джошуа", категоричен е Боб Аръм

Reuters

Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри ще се качи на ринга за трети път срещу вече бившия притежател на титлата - Дионтей Уайлдър. Очаква се мачът да се проведе през лятото на 2020 г.

Това заяви промоутърът на британеца Боб Аръм пред канала "Рингсайд".

Според него срещата трябва да се случи преди олимпийските игри. "Най-вероятно през юли".

Аръм заяви, че официално е бил уведомен от щаба на Уайлдър за желанието на американеца да се боксира с клиента му за трети път.

Първият мач между двамата през 2018 г. завърши наравно. Вторият се състоя преди дни, когато Фюри победи с нокаут в седмия рунд. 

Снимка: Reuters

При такова развитие на ситуацията е почти сигурно, че мач между Кубрат Пулев и шампиона на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа, ще има. Търг за организирането на такава среща трябва да се проведе на 3 март, след като двете страни не се разбраха по време на преговорите.

"Гарантирам ви, че Пулев ще нокаутира Джошуа, както Фюри ще нокаутира Уайлдър. Очаквам мач между Пулев и Фюри след това за обединение на титлите", заяви Аръм, който защитава интересите и на Кобрата.