на живо

Трети пореден успех за "Левски", Панайотов пак бележи

Класическо 3:0 за "сините", които обаче поведоха на "Пирин" след спорна дузпа

Lap.bg

"Левски" победи гостуващия "Пирин" Благоевград с 3:0 в мач от 19-ия кръг на Първа футболна лига и продължи серията си без допуснат гол в шампионата от началото на сезона.

С успеха "сините" се утвърдиха на третото място с 38 точки, на 4 точки зад лидера "Лудогорец" и на 3 зад ЦСКА.

Възпитаниците на Делио Роси имаха териториално превъзходство и откриха резултата в 21-ата минута от спорна дузпа. Първоначално не ссе разбра от какво е продиктувано решението на съдията, но после стана ясно, че най-вероятната причина е задържане за фланелката на Ейлофсон от Румен Сандев, макар че топката бе далеч от двамата.

Интересното в случая е, че отсъждането на дузпата изненада футболистите и на двата отбора, които вече се изтегляха към центъра на терена. Роман Прохазка реализира от бялата точка, въпреки че вратарят Благой Макенджиев успя да докосне топката при изпълнението на словака, но тя се отби от страничната греда и влезе в мрежата.

Малко след средата на първата част Антонио Вутов от домакините навехна десния си глезен и беше заменен принудително от Джерсон Кабрал. 

Четири минути след почивката "сините" удвоиха аванса си. Благоевградчани загубиха топката около централния кръг в половината на съперника, Габриел Обертан веднага изведе Жуниор Мупуку в ляво зад защитата на гостите и нападателят прехвърли неразчетено излезлия напред Макенджиев с удар от около 35 метра. Така Мапуку реализира за четвърти път в мрежата на "Пирин" през сезона от общо шестте си гола в елита през есента. 

Малко по-късно Мапуку беше близо до второ попадение, но след негов изстрел от дистанция топката се отклони от гредата и излезе в аут.

В 71-ата минута Аймен Суда получи втори жълт и червен картон за удар с лакът в лицето на Милош Цветкович и Пирин довърши мача с човек по-малко.

"Левски" бързо се възползва от числения си превес и в 78-ата минута Васил Панайотов направи резултата класически с удар от 15 метра след асистенция от ляво на Иван Горанов.

Това беше трето попадение за Панайотов през седмицата, след като преди три дни той се разписа два пъти при успеха над "Дунав" с 4:0 в Русе в междинния кръг от шампионата. В добавеното време Кабрал беше близо до нов гол, но удари греда.

Тагове:

@