на живо

Три безответни бисера на Тодор Неделев във вратата на "Витоша"

"Ботев" си върна четвъртото място в класирането

Lap.bg

Тодор Неделев се превърна в герой за "Ботев" Пловдив в мача от 19-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Нападателят на "канарчетата" отбеляза всичките 3 гола за победата на своя тим срещу "Витоша" Бистрица. Гостите пък не успяха да вкарат, въпреки че играха малко повече от полувреме с човек повече.

Мачът в Пловдив протече изцяло под доминацията на "Ботев". Още от самото начало домакините започнаха с опасните атаки по посока на вратата на "Витоша".

Стивън Петков изпусна удобна възможност да открие резултата в 14-ата минута, а след това Неделев взе нещата в свои ръце. 

Снимка: Lap.bg

В 24-ата минута, след пробив на Афонсо, топката попадна в непокрития нападател, който майсторски я прати в горния десен ъгъл на вратата.

Последва и второ попадение отново на Неделев. Той получи топката на дъгата на наказателното поле от Васил Шопов и със силен шут направи резултата 2:0. 

В 36-ата минута Неделев прати топката пред вратата на противниците, но Вутов не успя да се възползва от възможността. В 41-ат минута "Ботев" остана с човек по-малко, след като Димитър Пиргов получи директен червен картон, тъй като спря атаката на "Витоша" като последен в отбраната на домакините.

Полувремето завърши с нов гол на Неделев. Той се разписа от пряк свободен удар от границата на наказателното поле.

Втората част не предложи атрактивни отигравания. По-опасните положения отново бяха за "Ботев", а Стивън Петков и Васил Шопов пропуснаха да ги реализират.

С трите точки в актива си "Ботев" се завърна на 4-ото място в класирането. "Витоша" пък записа 12-а загуба и е на 11-а позиция в Първа професионална лига.