на живо

Три дузпи, автогол и убийствено равенство за "Барса" срещу "Атлетико" Мадрид

"Реал" Мадрид може да натрупа преднина на върха в Примера дивисион

Reuters

"Барселона" и "Атлетико" Мадрид завършиха 2:2 в едно от най-чаканите дербита в испанското футболно първенство. Въпреки че каталунците повеждаха два пъти в резултата, гостите успяха да спечелят точка в мача, в който бяха изпълнени 3 дузпи, а Диего Коста си вкара автогол.

По този начин Лионел Меси, който пък отбеляза гол номер 700 в кариерата си, и съотборниците му дават възможност на "Реал" Мадрид да натрупа преднина начело на класирането. В момента "Барса" изостава с 1 точка, но "белите" са с мач по-малко - в четвъртък (2 юли) те се изправят срещу "Хетафе". 

Снимка: Reuters

Иначе срещата на "Камп Ноу" беше изключително атрактивна. Още в 11-ата минута лошото момче на "Атлетико" Диего Коста прати топката в... собствената си врата. Той опита да изчисти след центриране в наказателното поле, но вместо това подари предимство на домакините.

Радостта за "Барса" трая кратко и в 19-ата минута Саул Нигес направи резултата 1:1, след като беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Артуро Видал срещу Караско. Всъщност се наложи наказателният удар да се изпълнява два пъти. Първо Диего Коста се пробва, но Тер Стеген спаси, но след намесата на системата ВАР се видя, че вратарят е напуснал голлинията. За това със задачата се зае Нигес.

Снимка: Reuters

През второто полувреме паднаха още два гола. В 50-ата минута Лионел Меси беше точен за 700-и път в кариерата си. Той изпълни дузпа в стил "паненка" след нарушение на Фелипе.

От "Атлетико" обаче се постараха и тази радост на каталунците да не трае дълго. Само 12 минути по-късно резултатът отново беше равен - 2:2, и отново след дузпа. Този път тя беше осъдена за нарушение на Нелсон Семедо срещу Караско, а точен беше отново Саул Нигес.

Снимка: Reuters

След равенството "Барса" остава на второ място в класирането със 70 точки, а "Атлетико" е на трета позиция с 59.