на живо

Трима българи в плейофите на Шампионска лига

Станимир Стоилов, Живко Миланов и Георги Миланов ще се борят за място в групите на турнира

Lap.bg

"Лудогорец" отпадна в третия предварителен кръг на Шампионска лига, но трима българи продължават напред в турнира. Треньорът Станимир Стоилов класира напред "Астана", а двама родни представители на терена - Живко Миланов и Георги Миланов, също чакат с нетърпение жребия за плейофите преди груповата фаза.

Отборът на "Астана" записа успех срещу полския шампион "Легия" Варшава. Възпитаниците на Станимир Стоилов загубиха в реванша като гост с 0:1, но след победата с 3:1 в първия мач и общ резултат 3:2 продължава напред.

Червински вкара на реванша във Варшава в 75-а минута и накара гостите от Казахстан да треперят в последните минути, но футболистите от Казахстан не допуснаха втори гол и отново ще се борят за влизане в групите на Шампионска лига.

Живко Миланов игра 120 минути за АПОЕЛ Никозия при победата с 4:0 (след продължения) срещу румънския шампион "Виторул" в третия предварителен кръг на Шампионска лига.

Снимка: Facebook

Българският защитник направи силен мач и помогна на своя тим за победата, а минута преди края на продълженията си изкара жълт картон.

АПОЕЛ поведе в 54-а минута с гол на Карлао, с което изравни резултата от двата мача на 1:1. В продълженията кипърците бяха пълни господари на терена и вкараха три безответни гола чрез Меркис, де Камарго и Ефрем.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Георги Миланов влезе като резерва за ЦСКА Москва при победата над АЕК с 1:0. "Армейците" от Москва продължават в плейофа с общ резултат 3:0. Българинът влезе в игра в 81-а минута на мястото на Головин. Малко преди това Бибрас Начо вкара единствения гол в мача.

Жребият за плейофите е в петък (4 август).