на живо

Четирима задържани след боя на "Локо" София - "Хебър"

Един от тях е в управата на столичните "железничари"

Lap.bg

Четирима са задържаните след сбиването на трибуните по време на футболния мач от Втора лига между "Локомотив" София и "Хубър". Сред като гостите от Пазарджик изравниха за 3:3, в ложата на стадиона в столичния квартал "Надежда" имаше словесни пререкания, които прераснаха в сбиване.

По официална информация на МВР, боят е продължил и извън стадиона, като в него са се включили и фенове на домакините. След намесата на органите на реда са били арестувани трима, като един от тях е член на Управителния съвет на "Локомотив".

Трима са задържаните непосредствено след мача, а четвъртият по-късно, потвърдиха за bTV от полицията.

Ето и цялата информация, предоставена от МВР до момента:

"Вчера, след футболна среща от Втора професионална лига, играла се между отборите на „Локомотив - София“ и „Хебър - Пазарджик“ , възникнаха груби нарушения на обществения ред. В самия край на мача, когато отборът на гостите изравни резултата и докато официалните лица изразяваха своята радост в ложата, към тях се насочиха привърженици на домакините.  Кратките словесни пререкания прераснали във физическа саморазправа, която от ложата се прехвърлила и извън стадиона. В сбиването се включили и други фенове на отбора домакин.

След подаден заявителски материал, във Второ РУ са предприети  процесуално-следствени  действия и по случая е образувано досъдебно производство. Първоначално бяха задържани трима мъже, един от тях е член на УС на „Локомотив София“, а в последствие е задържан още един запалянко. Продължават оперативно-издирвателните действия за установяване и на останалите участници в инцидента"