на живо

Триумфът на Григор в социалните мрежи

Димитров принадлежи на топ 10, написа бившият му наставник Патрик Муратоглу

Reuters

Григор Димитров завоюва първата си титла за 2017 г. Най-добрият български тенисист победи петия в света Кей Нишикори с 6:2, 2:6, 6:3 на финала на турнира в Бризбейн, Авсралия. Триумфът на Гришо предизвика широк отзвук в социалните мрежи както сред феновете, така и сред редица известни личности в спортната общественост.

Бившите треньори на Димитров - Роджър Рашийд и Патрик Муратоглу, бяха сред първите поздравили хасковлията за успеха му.

"Радвам се да видя Григор Димитров обратно при победителите, играейки тениса, който познаваме", написа Рашийд на официалния си профил в "Туитър". Двамата работиха заедно от 2013 г. до 2015 г.,

"Толкова се радвам да видя Григор да печели в Бризбейн. Той принадлежи на топ 10 и все още вярвам, че може да спечели титла от Големия Шлем в бъдеще", публикува Муратоглу, в чиято академия се подготвяше българинът преди няколко години. 

Изпълнителният директор на австралийската тенис федерация Крейг Тили определи представянето на Гришо за напълно достойно.

"Браво на Григор Димитров за спечелването на турнира в Бризбейн. Чудесен старт на година и заслужена победа."

Българската тенисистка, достигнала до трето място в световната ранглиста - Мануела Малеева, също изрази радостта си от победата на Димитров във "Фейсбук":

Бившата номер 1 в света Крис Евърт (САЩ) пък предвижда една изпълнена с триумфи 2017 г.:

"Усещам множество успехи за Григор Димитров през тази година; показа, че е много по-съсредоточен, забавляваше се, всички знаци са налице!"

Партньорът му на двойки Айсам-Ул-Хак Куреши, с когото отпаднаха още в първия кръг на турнира в Бризбейн, не пропусна да поздрави приятеля си в "Туитър":

Номер 13 в света Ник Кирьос отбеляза завръщането на Бейби Фед: