на живо

Тройка... от пас (ВИДЕО)

Легендата Джинобили стана автор на едно от най-куриозните попадения от началото на сезона в НБА

Getty Images

Легендата на аржентинския баскетбол Ману Джинобили започна 2018 г. с впечатляващо изпълнение, като предизвика един от най-запомнящите се моменти от началото на сезона в НБА.

По време на двубоя с "Ню Йорк" 40-годишният ветеран опита пас към Ламаркъс Олдридж, но топката влетя директно в коша. Реферите и голяма част от играчите обаче не забелязаха това. Майкъл Бийзли овладя топката около наказателната линия и се втурна в атака, докато Джинобили ръкомахаше към съдиите, защото очакваше от тях да зачетат попадението му и да присъдят 3 точки на "Спърс".

След известен смут на игрището ситуацията беше преразгледана и кошът на гарда все пак бе зачетен. Първоначално съдиите присъдиха две точки за "шпорите", но след края на периода грешката бе поправена и към актива на "Спърс" бе добавена още една точка, тъй като попадението бе от тройката.

Самият Джинобили пък моментално влезе в диалог с арбитрите, макар и на малко по-висок тон, защото както сам сподели пред медиите - "Когато вкараш такъв кош, искаш да бъде зачетен. Да, беше странно, но съдиите прегледаха ситуацията и зачетоха точките".

"От доста време тренирам (този изстрел – б.ред.) и най-накрая се получи", пошегува се аржентинецът, който отбеляза 12 точки в срещата, а "Сан Антонио" спечели двубоя със 100:91.

Снимка: Getty Images

Олдридж бе най-резултатен за успеха на "Спърс" с 29 точки, а Кауай Ленърд добави 25 точки, осем борби, 4 асистенции и 4 откраднати топки.

Джинобили е едно от най-големите имена в световния баскетбол през последните 15 години. Той е олимпийски шампион с Аржентина от Атина 2004, вицешампион от летните игри в Пекин 2008 и световен вицешампион от първенството на планетата в Индианаполис 2002. Гардът играе от 2002-а с екипа на "Сан Антонио" в НБА и е носител на 4 шампионски пръстена с "шпорите".