на живо

Уайлдър прие ръкавицата на Джошуа (ВИДЕО)

Американецът се заяде с британеца в Инстаграм

Getty Images

Дионтей Уайлдър прие предизвикателството на Антъни Джошуа за обединяващ двубой за всички титли в тежка категория.

Тази нощ Джошуа победи Джоузеф Паркър и вече притежава четири шампионски пояса - на WBA, IBF, IBO и WBO. Единствената титла, която му липства, е тази на WBC, която е притежание именно на Бронзовия бомбандировач.

"Антъни Джошуа, приемам на 100%. Махни татуировката на Африка от рамото си. Там се раждат воини! А ти, братко, си от Великобритания", написа американецът в профила си в Инстаграм.

Също така Уайлдър изрази мнение, че Паркър е бил ощетен от съдиите при присъждането на точки за победата на британеца.

"Какъв грабеж… Леле!! Джоузеф Паркър, ти свърши страхотна работа, братко. Мили боже, не се извинявай. Ти не направи нищо грешно. Истински шампион!", добави Дионтей Уайлдър.

След края на боксовата среща в Кардиф, промоутърът на Джошуа Еди Хърн заяви, че сблъсък с Уайлдър е възможен още тази година.

"Мисля, че този мач трябва да се случи до края на 2018 година. В противен случай ще имаме проблеми. Мисля, че подобен двубой е възможно да се осъществи през лятото или по-късно. Можех да бъда и по-категоричен с дата за евентуалния мач, ако двамата не бяха толкова зловещи и непредсказуеми. Именно заради това уреждането на срещата може да отнеме повече време, макара да изглежда лесно отвън", каза Хърн.