на живо

Уайлдър приключи със Стивърн за 3 минути. Предизвика Джошуа (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

Шампионът не остави ненокаутиран противник в кариерата си

Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) - Дионтей Уайлдър успя да нокаутира претендента за пояса Бърмейн Стивърн за 3 минути в Ню Йорк и да постигне 39-а победа в своята кариера. 

Така Уайлдър изпълни набързо заканата си, че ще прати своя съперник в безпомощно състояние преди финалния гонг и ще се реваншира на почитателите си за мача през 2015 г., когато отново победи Стивърн (25 победи, 21 с нокаут, 3 загуби, 1 равенство), но по точки.

Снимка: Getty Images

Уайлдър остава непобеден на професионалния ринг, като 38 от 39-те му успеха са постигнати с нокаут. 

В краткия мач в Ню Йорк шампионът започна с атаката си още от началото. Без да чака, той нанесе няколко силни удара в противника си, а след това демонстративно свали гарда. Стивърн реши да атакува и точно в този момент Уайлдър го прати в нокдаун с комбинация от ляв и десен прав. Претендентът успя да се върне в срещата, но само за секунди, тъй като носителят на пояса го засипа с канонада от крошета, които го пратиха в безпомощно състояние.

Снимка: Getty Images

След мача и защитата на титлата Уайлдър постави и следващата си цел - да се изправи на ринга срещу шампиона на 3-те други федерации Антъни Джошуа. 

"Аз нямам какво да доказвам, че съм най-добрия, защото знам, че съм най-добрият. Джошуа, обявявам ти война. Приемаш ли моето предизвикателство? Вече чакам толкова дълго, аз знам, че съм истинският шампион, защото съм най-добрият. Готов ли си да го провериш? Светът иска Джошуа - Уайлдър. Без повече криеници и извинения. Дай дата, не се чуди”, каза  Уайлдър.