на живо

Уайлдър се закани: Ще бия малкото момиченце Джошуа на негова територия

"Кралят няма проблем да пътува, за да детронира шампиона", каза още американецът

Getty Images

Дионтей Уайлдър се закани, че ще детронира шампиона на WBA, IBF и IBO - Антъни Джошуа, без значение дали мача се играе пред британска или американска публика. Той дори сравни бъдещия си противник с... малко момиченце.

"Да пълниш стадиони е добре, но боксовата Мека е парите са в Америка. Обаче, ако Джошуа иска да си седи у дома като малко момиченце, няма проблем. Кралят ще пътува, за да детронира шампиона", категоричен беше Уайлдър пред Би Би Си Радио.

Преди дни американецът защити световната си титла в тежка категория на WBC срещу Бърмейн Стивърн и веднага след края на 3-минутния мач поиска среща с британеца. Победителят в евентуалния мач между двамата най-вероятно ще стане притежател на четирите титли.

"Ако Джошуа е силен и е истински шампион, всички в Англия трябва да го накарат да се бие, за да го докаже. Нека видим кой е по-добрият! Сърцето ми казва, че това съм аз. Ако някой мисли различно, да дойде да го докаже", не спира да сипе закани Уайлдър, който е непобеден на професионалния ринг в 39 мача.

Американецът заяви, че се възхищава на бившият шампион Тайсън Фюри и той е причината Великобритания да бъде на боксовата карта на света.

"Той е харизматичен, енергичен и трябва да бъде уважаван повече, защото е различен. Хората просто не го разбират. Ако не беше Фюри, Великобритания нямаше да я има на боксовата карта", заяви той и добави: "Трябва да му върнат лиценза. Той е човек и трябва да му се даде шанс да си оправи живота. Все пак той продължава да е шампион за доста хора"