на живо

Уайлдър ще поправя грешка от 2015 г. срещу Бърмейн Стивърн (ВИДЕО)

Претендентът за световната титла с 15 кг. по-тежък от шампиона

Уайлдър ще поправя грешка от 2015 г. срещу Бърмейн Стивърн (ВИДЕО)

Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) - Дионтей Уайлдър (38 победи, 37 с нокаут, 0 загуби) се закани да поправи грешката си срещу Бърмейн Стивърн (25 победи, 21 с нокаут, 2 загуби, 1 равенство), която допусна през 2015 г. Тогава той победи, но не успя да нокаутира съперника си. Това е и единствената среща, в която Уайлдър е чувал финалния гонг.

Двамата ще излязат на ринга тази нощ в зала "Барклис сентър" в Ню Йорк. Залогът пък е световната титла.

Задължителният кантар показа, че претендентът е с близо 15 кг. по-тежък преди срещата. Това обаче не попречи на Уайлдър категорично да заяви, че този път ще остави в болница за по-дълго своя съперник.

"Той е единственият човек, който не съм успявал да нокаутирам, но пък си тръгна от ринга с доста поражения. Вкарах го в болница за няколко дни, а след този мач едва ли ще може да излезе от там!", закани се той.

Стивърн пък беше категоричен, че не може да бъде нокаутиран и изобщо не се страхува от шампиона.

"По принцип не говоря, но днес реших да го направя, а утре ще изпълня заканите си. Ще го нокаутирам. Обещавам! Ще стана световен шампион. Той казал, че се страхувам. Не се страхувам от теб, Уайлдър. Ти си полудял!", каза боксьорът, който държеше колана на WBC през 2014 г.