на живо

Уайлдър се изравни с великия Мохамед Али (ВИДЕО)

Американецът защити световната си титла за десети път

Уайлдър се изравни с великия Мохамед Али (ВИДЕО)

Дионтей Уайлдър победи Луис Ортис в дългоочакваната среща за титлата на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория в казино "MGM Grand" в Лас Вегас, която се излъчи пряко по RING.

Това бе рекордна десета успешна защита на титлата за американеца Уайлдър, при това с нокаут в седмия рунд. Той спечели мача с един единствен удар.

Кубинецът водеше по точки преди това, но миг невнимание му коства мача, а най-вероятно и кариерата, защото вече е на 40 години.

"Мачът беше изключително важен и чакан с огромен интерес от всички фенове на бокса. С тази победа Уайлдър изравни Мохамед Али по брой защити на световната титла. Мачът беше много емоционален, защото на ринга се качиха двама мъже, започнали боксова кариера, за да се погрижат за болните си деца. Уайлдър започва да се боксира чак на 20 години, тъй като дъщеря му има вродено заболяване, и той просто трябва да спечели пари за лечението й. Подобен е случаят и на кубинеца, чиято дъщеря също страда от сериозно заболяване и това го принуждава да емигрира", разкри в предаването "Тази неделя" по bTV коментаторът на боксовия сблъсък Явор Кръстев.

Това беше 42-а победа на Уайлдър с 41-и нокаут. Той няма нито една загуба в кариерата си - само едно равенство в мач срещу Тайсън Фюри през декември миналата година. Ортис има 2 загуби - и двете са от Уайлдър.