на живо

Убeдитeлeн "Лeвски" спря сeрията на "Пирин"

Фен на "орлетата" пострада и бе откаран в болница

"Левски" победи с 3:0 "Пирин" Благоевград като гост в среща от 25-ия кръг на родния футболен шампионат. С две попадения на ст. "Христо Ботев" блесна Илиян Стефанов, който бе точен за "сините" в 41' и 73'. Преди това Уелтън бе открил с красив гол още в 4'.

Така "Левски" нанесе първа загуба на "орлетата" откакто Радослав Митревски е начело на тима. По този начин столичани прекъснаха серията на съперника от 7 мача без поражение, която започна с 1:1 срещу ЦСКА на 5 декември миналата година.

Успехът е четвърти пореден за "Левски" срещу "Пирин" в официален мач. Последната победа за "орлетата" в сблъсъка е от сезон 2016/2017, когато се наложиха с 1:0 в двубой от Първа лига.

Днешният мач бе белязан от грозна сцена в трибуните, заради която се стигна до прекъсване в 75'. Фен на домакините пострада при сблъсък с полицията и беше откаран в болница. До напрежението се стигна, след като от агитката на "Пирин" хвърлиха две бомбички в собствения си сектор. 

С трите точки "Левски" е пети с актив от 39, а "Пирин" - 11-и с 27. В следващия кръг тимът на Станимир Стоилов приема "Черно море", докато благоевградчани гостуват на последния "Царско село" в ключов мач от битката за оцеляване.

Съставите

"Пирин": Янко Георгиев, Александър Дюлгеров, Николай Бодуров, Петър Занев, Христофор Хубчев, Стилиян Николов, Красимир Станоев, Светослав Дяков, Сергей Георгиев, Антон Карачанаков, Преслав Йорданов

"Левски": Николай Михайлов, Драган Михайлович, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Филип Кръстев, Андриан Краев, Георги Миланов, Илиян Стефанов, Уелтон, Билал Бари