на живо

Учител срещу ученик на финала на баскетболната Евролига

ЦСКА (Москва) и Фенербахче спорят за трофея от 21:00 ч. на живо по RING

http://www.euroleague.net

ЦСКА (Москва) и Фенербахче излизат тази вечер в спор за трофея от турнира Евролига. Мачът е от 21:00 ч. и ще бъде предаван пряко по телевизия RING.

Двата тима ще се изправят един срещу друг в "Мерцедес Бенц Арена" в Берлин с различна история в турнира, но с едно и също желание - да приберат във витрината си купата на Евролигата.

Снимка: http://www.euroleague.net

Надпреварата е позната територия за ЦСКА (Москва). Тимът е печелил трофея цели шест пъти, като за последно стана първенец през 2008 г. От тогава московчани имат два загубени финала - през 2009 и 2012 г.

В тазгодишното издание на турнира ЦСКА записа 23 победи и 5 загуби, а на полуфинал отстрани друг руски тим - Локомотив Кубан (Краснодар).

Заслугата за отличния сезон на московчани е на гръцкия треньор на клуба - Димитрис Итудис.

Съперник на ЦСКА в решителния мач тази вечер ще е тимът на Фенербахче, който се класира след като победи на полуфинал испанския Лаборал Куча.

Целта пред "фенерите" е ясна - да се превърнат в първият турски тим, печелил турнира. Подобна развръзка на финала ще затвори един от най-успешните сезони за турския баскетбол. По-рано тази година Галатасарай вдигна трофея във втория по сила европейски клубен турнир - Еврокъп.

Балансът в мачовете на Фенербахче е същият като на тазвечершния им съперник - 23 победи и 5 загуби.

Силното представяне на тима не е изненадващо, тъй като на треньорския пост е един от най-титулуваните специалисти - Желко Обрадович. Сръбският наставник има в своята витрина впечатляващите 8 титли в Евролига, 11 шампионски титли в гръцкото първенство, 7 Купи на Гърция, както и една световна титла.

Снимка: Getty Images

Никой обаче не познава по-добре методите на работа на Обрадович от треньора на ЦСКА (Москва). Димитрис Итудис беше помощник на сърбина цели 13 години - от 2009 до 2012 г. в Панатинайкос.

Гръцкият специалист явно е усвоил занаята добре, тъй като превъзхожда Обрадович в преките двубои. Двамата са се срещали 5 пъти, а Итудис има 4 победи.

Ученикът или учителят ще вдигне трофея тази вечер? Гледайте пряко от 21:00 ч. по телевизия RING.