на живо

Учителят Карло Анчелоти срещу ученика Зинедин Зидан пряко по RING

"Байерн" Мюнхен и "Реал" Мадрид в сблъсък от "Интернешънъл чемпиънс къп"

Getty Images

Силният международен турнир "Интернешънъл чемпиънс къп" продължава със среща между два от грандовете на Европа. Този път обаче "Реал" Мадрид и "Байерн" Мюнхен ще зарадват феновете в САЩ с мач номер 22 помежду си. Българските им почитатели ще могат да наблюдават срещата пряко по телевизия RING и на интернет платформата VOYO.BG в ранните часове на 4 август. Първият съдийски сигнал е в 02:30 ч.

На пресконференция преди мача треньорът на Байерн - 57-годишния Карло Анчелоти, сякаш трябваше да говори повече за "Реал" Мадрид, отколкото за своя тим. Люпопитното в ситуацията е, че по време на турнето в САЩ, Анчелоти за втори път (след мача срещу Милан) се изправя срещу тим, на който той е бил треньор в миналото.

Снимка: Getty Images

Естествено италианецът говори с голям респект и задоволство за времето прекарано в Мадрид и особено за Зинедин Зидан, който при Анчелоти беше и играч, и помощник на италианеца в по- късна фаза от работата му там.

Според наставника на "Байерн", Зидан е фигура с обаяние и голям футболен интелект и той пророкува, че французинът ще има още успехи начело на "белите".

Все пак Анчелоти се пошегува, че му стиска палци повече за първенството на Испания и не толкова за Шампионската лига, където и "Байерн" има големи амбиции.

Снимка: Getty Images

Анчелоти направи и положителна оценка на 11-те дни от турнето на "Байерн", като каза, че организацията и условията за работа са били перфектни, играчите му подобряват своето кондиционно състояние, а да се играе пред пълни трибуни е нещо за което всеки футболист трябва да мечтае.

На мача срещу "Реал" се очакват около 80 000 хиляди зрители на стадион "Метлайф" в Ийст Ръдърфорд, Ню Йорк.

Снимка: Getty Images

Зинедин Зидан също заяви, че очаква с любопитство срещата с Анчелоти и "Байерн", а мачове между тимове, които имат такова реноме във футбола са естествено събития всеки път, дори на такава ранна фаза от подготовката на отборите за новия състезателен сезон. 

Треньорът на испанския гранд потвърди, че преговорите за преминаване на Хесе в "Пари Сен Жермен" са в заключителна фаза, но окончателното решение ще се вземе, когато отборът се върне в Мадрид. "Реал" предпочита да даде Хесе под наем, за да може да си го върне без проблеми след една година, докато френският шампион настоява за покупка на футболиста. Трансферната сума, която се обсъжда, е в рамките на 25 млн. евро.

Снимка: Getty Images

Темата за Мората също беше сред тези, които вълнуваха журналистите. Зидан обаче деликатно отклони тези въпроси. "Реал" си върна футболиста от "Ювентус" след като той игра там две години. Говори се, че Мората изобщо не е доволен от този развой на събитията, защото се опасява, че ще търка пейката ако остане и дори е поискал от баща си Алфонсо, който е негов мениджър, да му търси нов клуб.

Дали ще видим Мората на терена в Ню Йорк и дали ученикът Зидан ще изненада учителя Анчелоти? Гледайте в 02:30 сутринта на 4 август по телевизия RING и на интернет платформата VOYO.BG.