на живо

УЕФА наказа "Левски" с два мача без публика

"Сините" плащат и 40 000 евро заради изстъпленията на феновете си

"Левски" отнесе сурово наказание заради поведението на своите фенове по време на реванша срещу "Вадуц" от първия квалификационен кръг на Лига Европа. "Сините" ще трябва да изиграят следващите си две домакинства от европейските клубни турнири без публика. Към санкцията е добавена и глоба в размер на 40 000 евро.

В края на двубоя и след последния съдийски сигнал група привърженици от сектор "Б" нахлу в съседния сектор "В". Освен това към тунела за прибиране на футболистите към съблекалнята полетяха откъртени седалки.

Гневът на агитката бе провокиран от шокиращото отпадане от непретенциозния съперник от Лихтенщайн. "Левски" загуби първия мач с 0:1 и макар да спечели реванша с 3:2, напусна надпреварата заради правилото за голове на чужд терен.

"Сините" са санкционирани по 4 точки от дисциплинарния правилник на УЕФА - безредици, хвърляне на предмети, расистко поведение и опит за нахлуване. 

Наказанието в Европа е поредно за "Левски" през последните години. Преди 12 месеца УЕФА разпореди затварянето на сектор "Б" срещу "Сутиеска" и празен стадион срещу "Хайдук" заради изстъпления срещу "Марибор".

През 2012 г. на стадион "Георги Аспарухов" бе издигнат плакат с имената на Ратко Младич и Аркан, а двубоят бе срещу босненския "Сараево". Реваншът премина при изключително висока степен на риск, а европейската централа санкционира "Левски" с 30 000 евро.