на живо

УЕФА недоволства от състоянието на част от терените на Евро 2016

Дъждът е основната причина за влошеното качество на игрищата

Getty Images

От УЕФА не са доволни от състоянието на тревното покритие на три от стадионите, на които се играят срещи от Евро 2016, като основна причина за влошeното качество на игрищата е дъждът, който се изсипа във Франция в последните дни.

Директорът на турнира Мартин Калън заяви, че теренът на "Стад Велодром" в Марсилия е най-засегнат, но "Стад дьо Франс" в Париж и "Пиер Моруа" в Лил също не са на нужното ниво.

"Не сме доволни от състоянието на някои от терените. Имаме проблеми в това отношение, макар че навсякъде правим всичко възможно, за да поддържаме тревното покритие възможно най-добро", заяви Калън.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан определи терена в Марсилия като "катастрофален" след победата с 2:0 над Албания в сряда.

Извън лошото време, тревното покритие на съоръженията е засегнато и от извънспортни събития.

На "Стад Велодром", например, през миналия месец имаше концерт на рок-групата AC/DC. Калън обясни, че чимовете на игрището са били подменени, но времето не е достигнало корените им да се хванат хубаво в почвата, тъй като не е имало достатъчно слънчеви часове.

За да запазят терена, отборите на Исландия и Унгария няма да проведат последните си официални тренировки на "Стад Велодром" тази вечер преди утрешния мач между двата тима в Марсилия.