на живо

УЕФА обяви "Ливърпул" за победител в Шампионската лига

Сайтът на футболната централа "случайно" разкри името на новия носител на трофея

Reuters

Всички обичаме теориите на конспирацията. А последната дойде от официалния сайт на УЕФА.

Тази седмица станахме свидетели на вълнуващи реванши в полуфиналите на Шампионската лига. Отборът на "Реал" Мадрид се измъкна срещу "Байерн" Мюнхен, а играчите на "Ливърпул" извадиха голям късмет срещу "Рома".

Тазгодишната елиминационна фаза е може би най-странната, но и най-забавната. "Рома" сътвори феноменален обрат срещу "Барса", "Ювентус" за малко да шокира "Реал", "Манчестър Юнайтед" се посрами насред "Олд Трафорд" срещу "Севиля" , а "Ливърпул" укроти "Манчестър Сити".

Накрая останаха само два отбора - "Ливърпул" и "Реал" Мадрид.

Във вторник вечер повечето фенове твърдяха, че представянето на "Реал" дава големи шансове на "Ливърпул" в битката за трофея, но ден по-късно мърсисайдци почти се самоубиха срещу "римските вълци".

Изглежда, че мнението на милионите запалянковци по света няма никакво значение, защото УЕФА вече е определила победителя в Шампионската лига. Според сайта на европейската футболна централа, новият носител на трофея ще бъде "Ливърпул".

Тази информация бързо бе заличена от сайта на УЕФА, а по всяка вероятност "грешката" ще се окаже една голяма теория на конспирацииите, подета от феновете на Кралския клуб.

Привържениците на "Реал" Мадрид постоянно намекват, че УЕФА трябва да бъде преименувана на УЕФАЛОНА заради фаворизирането на "Барселона". Те обаче не трябва да забравят, че именно Белия балет спечели от съдийските грешки в мача с "Байерн" преди три дни.

Това е втори "пророчески" случай с участието на "Ливърпул" в Шампионската лига през последните няколко седмици.

Няколко часа преди жребия за полуфиналите на 13 април, в сайта на "Рома" започнаха да се продават билети за сблъсъците им с мърсисайдци. Информацията гласеше, че първият мач ще бъде на "Анфийлд" на 24 април, а реваншът на 2 май на "Олимпико". Грешката се оказа напълно вярна, защото впоследствие жребият противопостави на полуфиналите точно тези два тима и то в гореспоменатия ред.

Но когато на финала на 26 май Мохамед Салах спечели дузпа в последната минута на редовното време и Джордан Хендерсън я вкара за 4:3, не казвайте, че не сте били предупредени!