на живо

УЕФА: Първенствата трябва да завършат до 3 август

До 27 май федерациите трябва да представят плановете си за завръщане на футбола

Европейската футболна централа (УЕФА) определи краен срок за приключване на местните първенства. 

Футбол в Европа (с изключение на Беларус) не се играе от средата на март заради пандемията от коронавирус. Шампионите на страните за кампания 2019/2020 обаче трябва да бъдат определени най-късно до 3 август.

Това са решили днес (23 април) във Футболната централа по време на видео конференция. Информацията все още не е официално потвърдена. За решението съобщава италианското издание "SportMediaset".

Всичките 55 федерации под шапката на УЕФА имат време до 27 май да представят своите планове за подновяване на първенствата. От Централата препоръчват отборите да изиграят всички оставащи мачове или да бъде измислен нов формат с по-малко мачове.

Ако, заради пандемията от коронавирус, кампанията не може да завърши до 3 август, то тя ще бъде прекратена и ще бъде определено служебно класиране. По-рано през деня английските медии съобщиха, че то ще се базира на "постигнатите спортни резултати в първенството" - брой точки за определен брой мачове.

До момента единственото официално решение от видео срещата на УЕФА е преместването на европейското първенство по футбол за жени. То трябваше да се изиграе през 2021 г., но е отложено за 2022 г. Домакин остава Англия.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

уефа