на живо

УЕФА решава на 23 октомври за Сърбия - Албания /ВИДЕО/

Двете страни могат да бъдат изключени от евроквалификациите

 

Скандалното прекратяване на европейската квалификация  между Сърбия и Албания продължава да предизвиква разгорещени дискусии и то вече на ниво много по- високо от футболноно поле.

На 23 октомври УЕФА ще се занимава със случая и ще бистри решения и възможни наказания.

Събрите ще отговорят за изстъпления на феновете, за непозволената употреба на пиротехника и най-вече за драстични нарушения на мерките за сигурност по трибуните

Снимка: EPA

Албанците ще отговарят за показването на непозволени знамена и символи на Велика Албания. Точно карта с такива контури, претендираща за територии на Сърбия, Черна гора Македония и Гърция, е имало на знамето свалено на терена от дрона, който долетя над игрището и предизвика конфликта.

Албанските футболисти, които отказаха да продължат да играят след прекъсването на мача могат да бъдат санкционирани със служебна загуба.

Има  вариант УЕФА да извади и двете страни от евроквалификациите и така да реши проблема си с предстоящия реванш  на албанска земя.

Междувременно Олзи Рама , който е брат на министър председателя ня Албания Еди Рама   бе освобеден от затвора. Обвиняват го, че той е управлявал дистанционно летящия дрон от ВИП ложата на стадиона.

Освен това през следващата седмица в сряда се предвиждаше посещение на Еди Рама в Сърбия и сега не е ясно как ще се развие този футболен скандал, който прераства в политически конфликт.