на живо

УЕФА решава за наказанието на България на 28 октомври

Очаква се санкцията да е сериозна

Reuters

Европейската футболна централа (УЕФА) ще реши на 28 октомври по какъв начин да накаже България заради расистките прояви по време на мача срещу Англия. Тогава ще заседава дисциплинарната комисия, която трябва да разгледа казуса.

Срещата, завършила с най-тежкото домакинско поражение в историята на "лъвовете" - 0:6, беше прекъсвана два пъти през първото полувреме заради неприемливи скандирания от трибуните. След нея на България бяха повдигнати 4 обвинения - за расистки прояви, хвърлени предмети към терена, прекъсване на националните химни и повторения на големия екран.

Англия ще бъде разследвана за прекъсване на националните химни и недостатъчно стюарди в сектора за гости.

Очаква се наказанието на България да бъде солидно, тъй като това е поредно провинение от страна на феновете. Част от трибуните на стадион "Васил Левски" за мача с Англия останаха затворени, заради предишно наказание за расизъм.

Снимка: Reuters

От УЕФА вече заявиха, че този път ще действат строго и няма да толерират по никакъв начин расистко поведение. 

Сред възможните наказания са няколко срещи пред празни трибуни и солидна парична глоба. Не е изключено обаче от европейската централа да действат още по-строго и да извадят тима от следващите квалификации за голямо първенство.