на живо

Уейн Рууни се отказа от националния отбор на Англия

Десетката е голмайстор №1 в историята на "трите лъва"

Снимка: Getty Images

Уейн Рууни се оттегли от националния отбор на Англия. Чрез изявление голмайстор №1 в историята на националния тим изрази благодарност към мениджъра Гарет Саутгейт за последната повиквателна и беше категоричен, че е взел решение да се откаже.

"През тази седмица получих обаждане от Саутгейт, който ме викна за предстоящите мачове на Англия. Оценявам този жест. Мислих дълго обаче и реших, че се отказвам от националния тим. Казах го и на Гарет. Решението беше трудно, като го обсъдих със семейството, с близките ми и с моя мениджър в "Евертън". Да играя за Англия беше нещо специално за мен! Да напусна "Манчестър Юнайтед" също беше трудно, но смятам, че постъпих правилно, връщайки се у дома в "Евертън". Искам да съм фокусиран върху отбора и да дам цялата си енергия за успехите му. Оставам вечен фен на националния тим", написа Рууни в официалния си сайт. 

Снимка: Getty Images

За първи път нападателят облече фланелката на "трите лъва" на 17 годишна възраст през 2003 г. в приятелски мач срещу Австралия. Той отбеляза 53 гола в 119 двубоя и игра на три световни и три европейски първенства. Рууни не може да се похвали с трофеи с националната фланелка, но с внушителната си бройка попадения остава завинаги в историята на английския футбол.