на живо

Уелбек и Нани - приятелство над клубния футбол

Португалският национал не се отдели от носилката на своя приятел и противник

Reuters

Счупен глезен! Това е страшната диагноза, която получи футболистът на "Арсенал" Дани Уелбек след мача на неговия тим срещу "Спортинг" Лисабон.

В 30-ата минута на срещата, завършила 0:0, нападателят бе изнесен с носилка, тъй като се приземи лошо при опит за игра с глава. Болката беше толкова силна, че лекарският екип трябваше да влезе и да даде кислород на играча. 

Всъщност от снимките се видя, че глезенът на играча е счупен. Това потвърди и мениджърът на "Арсенал" Унай Емери.

На фона на драматичната и болезнена ситуация, се появи и един светъл лъч, който доказа, че приятелството съществува и между играчи с различни фланелки.

Докато от терена медиците изнасяха Уелбек, неотлъчно до него бе Нани. Играчът на "Спортинг" Лисабон се опитваше да успокои своя бивш съотборник от "Манчестър Юнайтед". 

Снимка: Reuters

Той първи се притече на помощ на пострадалия футболист, след това първи извика медицинския екип. През цялото време Нани се опитваше да разбере какво е състоянието на Уелбек, въпреки че на няколко пъти бе избутан от сегашните съотборници на нападателя на "Арсенал".

Всъщност Нани и Уелбек се познават добре. 5 години те деляха една съблекалня като играчи на "Манчестър Юнайтед". Двамата вдигнаха заедно шампионската титла на Англия през 2013 г. 

Въпреки че пътищата им се разделиха през 2014 г., бившите съотборници явно не са забравили какво е да си пазят гърбовете. Феърплейът пък е в кръвта им, а и двамата са спечелили взаимното си уважение.

Снимка: Getty Images

Нани продължи да играе и след като Уелбек напусна терена. След мача пък заяви, че ситуацията го е разстроила. 

"Беше тъжно! Съжалявам за него, той е страхотен човек и добър приятел! Няма какво да кажа повече. Пожелавам му всичко най-добро и се надявам да се възстанови бързо", заяви Нани след мача.

Думите му пък са доказателство за едно - приятелството винаги е по-важно, дори от трите точки в мач от европейските клубни турнири.