на живо

Звезди на "Ливърпул" украсяват днешната програма на Купата на африканските нации

Три мача от турнира на живо по RING

Reuters

Завършиха първите мачове от груповата фаза на турнира за Kупата на aфриканските нации, който се провежда в Египет.

В днешния ден интригуващите сблъсъци продължават с дербито в група Б между фаворитите Нигерия и Гвинея. Срещата на "Александрия Стейдиъм" започва в 17:30 ч. и ще бъде излъчена на живо по RING.

Шампионът от 2013 г. Нигерия започна турнира с нервна победа с 1:0 над дебютанта Бурунди, докато Гвинея удържа 2:2 срещу другия дебютант Мадагаскар и затова сега се нуждае от задължителна победа над "Суперорлите".

В тактически план Гвинея ще трябва да се справя с бързата атака на Нигерия, в която по крилата действат Алекс Иуоби от "Арсенал" и Самуел Чуквуезе от "Виляреал". Двамата бяха най-опасните оръжия на тима при победата над Бурунди.

Треньорът Пол Пут ще направи няколко промени в стартовия си състав, като се очаква Наби Кейта да започне от първата минута. Играчът на "Ливърпул" пропусна края на сезона във Висшата лига и финала в Шампионската лига заради контузия, и се появи като резерва срещу Мадагаскар. Селекционерът обаче вярва, че той е напълно възстановен и ще намери място сред титулярните 11.

Уганда ще даде всичко от себе си, за да прекрати едно 41-годишно чакане и да се класира за елиминациите. От 20 ч. "Жеравите" се изправят срещу Зимбабве.

Уганда спечели с 2:0 първия си мач срещу ДР Конго, докато Зимбабве загуби минимално от Египет. Успех тази вечер почти сигурно ще подпечата билета на "Жеравите" за следващата фаза на турнира.

От 23 ч. домакинът Египет ще се опита да си гарантира място в директните елиминации. "Фараоните" откриха надпреварата с 1:0 над "Зимбабве" пред 70 000 фенове у дома. Тази вечер Мохамед Салах и компания се изправят срещу ДР Конго. Срещата ще бъде излъчена по RING.

"Леопардите" допуснаха изненадваща загуба с 0:2 от Уганда и поражение от "фараоните" почти сигурно ще ги изхвърли от Купата на африканските нации.