на живо

Стартира купа "Божурище" по конен спорт

Състезанието събра рекорден брой участници

С рекорден брой участници стартира състезанието по конен спорт за купа "Божурище".

Украинецът Михаило Пилпенко започна с победа участието си в шампионата по прескачане на препятствия в конната база “Генерал Крум Лекарски”. Той спечели най-атрактивния старт от първия ден на надпреварата, след като заедно с коня си Инфернеп беше най-бърз по паркура с височина на препятствията 145 см.

Най-добре от българите се представи Антон Дацински с Бамби, който завърши седми. Националът ни също премина изпитанието без грешка, но заради по-слабото си време завърши извън тройката.

На второ място завърши италианката Андра Алесиа Роси с кобила Лариса, следвана от друг украинец Руслан Нормуратов с Червона Рута.

Утре в Божурище е индивидуалната надпревара за приз “Бяла карта” от 14 часа. Наградният фонд на това изпитание е 10 000 евро, а височината на препятствията ще е 160 см.

Стартът също е и квалификация за световните игри през този сезон, както и за европейското първенство през 2019-та година.

В състезанието ще участват рекордните 170 коня от 9 държави, като в неделя от 13,30 ч. е отборната надпревара, където участие ще вземат 5 състава. Победата ще си оспорват ездачи за приз “Бяла карта” ще си оспорват България, Италия, Гърция, Украйна и Румъния.