на живо

Украинската федерация предложи работа на уволнения хърватин (ВИДЕО)

"Ще му платим и глобата!", каза Андрий Павелко

Reuters

Украинската футболна федерация е готова да предложи работа на уволнени представител на хърватския национален отбор - Огнен Вукойевич. Това заяви президентът на централата Андрий Павелко.

Бившият футболист остана без акредитация за оставащите мачове от световното първенство в Русия, след като отпразнува победата над домакините в четвъртфинала с шумно "Слава на Украйна!" в клип в социалните мрежи. 

Павелко обяви позицията си на заседание на украинския парламент. Той е депутат, а на трибуната излезе облечен с фланелка на Хърватия. Изявлението му бе прекъсвано няколко пъти от бурните аплодисменти на колегите му.

"Ще платим глобата на Вукойевич в размер на 15 хил. швейцарски франка. Ще му предложим и работа във Федерацията. Проучваме и как да му помогнем за обжалването пред КАС. Може да разчита на нас за всяка помощ!", каза Павелко.

Вукойевич получи парична глоба от ФИФА за използването на политически слогани, а от Хърватската футболна федерация му отнеха служебната акредитация. Неговият "парнтьор" във видеото - действащият футболист Домагой Вида, се размина само с предупреждение.

И двамата - Вукойевич и Вида, дълги години играха в "Динамо" Киев.