на живо

Ултравиолетови лампи ще следят за фалшиви билети на ЦСКА - "Локо" Пловдив

Феновете без пропуски ще бъдат спирани още на контролно-пропускателните пунктове около стадиона

Ултравиолетови лампи ще следят за фалшиви билети на ЦСКА - "Локо" Пловдив

Феновете, които нямат билети за финала за Купата на България между отборите на ЦСКА и "Локомотив" Пловдив ще бъдат спирани още на контролно-пропускателните пунктове, изградени около националния стадион "Васил Левски". Органите на реда ще следят за фалшиви пропуски чрез специални ултравиолетови лампи, които ще проверяват автентичността на билетите, научи bTV. 

Снимка: СДВР

Останалите около 2000 билета, които не бяха купени от феновете на "Локо" Пловдив, няма да бъдат пуснати в свободна продажба за привържениците на ЦСКА.

Освен това властите ще следят и за публикации в социалните мрежи, които целят да провокират напрежение у привържениците и да се създадат безредици покрай мача. На тях ще бъде търсена и наказателна отговорност.

Снимка: СДВР

На извънредна пресконференция днес представителите на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) гарантираха, че ще бъдат взети извънредни мерки за сигурност преди, по време и след футболната среща.

Спазването на противоепидемичните мерки на трибуните е отговорност на организателя на събитието - Професионалната футболна лига. Ще бъдат раздавани маски за многократна употреба, а билетите са през ред и през седалка.