на живо

Унай Емери: Барселона е фаворит

Треньорът на Севилия Унай Емери говори преди срещата за Суперкупата на Европа с Барселона утре.

„Започваме сезона с възможност да спечелим трофей. Барселона е фаворит, но ние ще излезем на терена, мечтаейки да поднесем изненада. Ако ги победим, това ще ни вдъхне увереност и ще повдигне авторитета ни, което ще ни донесе е така търсеното самочувствие преди сезона.”

На въпрос как ще противодейства на звездното нападение на Барса, Емери заяви, че разчита на силната игра на собствените си играчи. „Ако постигнем това, ще можем да се възползваме и от техните слабости.”

„Важно е, че имаме основата за развитие, въпреки че понякога обстоятелствата ни притискат. Цялата подготовка и успехите, които постига отбора, са важни за израстването на играчите. Понякога сменяме основните си футболисти, но това не е проблем. При нас са играли отлични състезатели – Луис Фабиано, Фредерик Кануте, Кристиан Поулсен, Даниел Алвес. Продължаваме да се развиваме, въпреки трудностите”, обясни наставникът на Севилия. През този трансферен прозорец тимът се раздели с Алейкс Видал, Стефан Мбиа и Карлос Бака.

Според Емери ключът за успеха на испанските отбори е силната конкуренция в първенството, добрите играчи, добрата организация на клубно ниво и тренировъчните методи.

Мачът за Суперкупата на Европа ще можете да наблюдавате утре (11.08) от 21:45 часа, пряко по bTV Action. Студиото започва в 21:00.