на живо

Унижение за Реал в дербито с Атлетико

Атлетико (Мадрид) остава на футболния трон в испанската столица! "Червено-белите" разгромиха градския съперник Реал с 4:0 в дербито от 22-я кръг на Примера Дивисион, постигайки дубъл над "кралския клуб" през сезона. В първия дял от първенството футболистите на Диего Симеоне спечелиха гостуването си на "Сантяго Бернабеу" с 2:1, а преди по-малко от месец елиминираха големия си съперник и от турнира за Купата на Краля след успех с общ резултат 4:2. 

Още от първите минути на "Висенте Калдерон" Атлетико бе по-добрият отбор и играеше с увереност пред своите верни привърженици. В 14' домакините откриха резултата, след като Тиаго стреля от границата на наказателно поле, а Икер Касияс не успя да се намеси добре и топката мина под плонжа му. Четири минути по-късно ударът за Реал стана двоен.

 

Гилерме Сикейра проби по лявото крило, навлезе в наказателното поле и центриран към Саул Нигес. 20-годишният нападател показа завидна техника и направи нещо подобно на задна ножица, след което топката рикошира в гредата и се озова във вратата на Реал - 2:0. 

Реал не можа да преодолее шока, въпреки присъствието на Кристиано Роналдо на терена. Това бе първият мач на португалеца след изтърпяното наказание от две срещи за червения картон, получен в мача срещу Кордоба.

В 67' ситуацията за "кралете" стана още по-неприятна. Саул асистира на Гризман и французинът отбеляза 12-ия си гол от началото на сезона. Минута преди края, от класически резултатът се превърна в разгромен, след като Торес центриране в наказателното поле, където Манджукич бе най-съобразителен и отбеляза с глава.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това е първият случай в историята, в който Атлетико печели мадридското дерби с 4:0. Реал няма победа в последните си шест мача с "червено-белите", а последната бе постигната във финала на Шампионска лига. В класирането "кралският клуб" остава лидер, а Атлетико се изравни с Барселона на втората позиция. И двата тима изостават с четири точки от европейския клубен шампион, но каталунците имат и мач по-малко, който ще изиграят утре като гост на Атлетик (Билбао)